Overledenenzorg

Thanatopraxie Thea Visser is naast thanatopraxie ook gespecialiseerd in:


AFDRIJVEN VAN VOCHT EN GASSEN
Een specialistische behandeling dat kan plaats vinden voor of tijdens de opbaring. Door een punctie in de buik kan stuwing door vocht/gas worden weggenomen. Een onaangename geur, lekkage uit neus en mond of een opgezette buik is vaak het eerst wat de nabestaanden zullen opmerken. Door een lichaamsdrainage te laten uitvoeren, kan de overledene in de meeste gevallen weer probleemloos worden opgebaard. Het afdrijven van vocht en gassen kan prima worden uitgevoerd wanneer de overledene ligt opgebaard in een kist of op een opbaarplank. Deze behandeling kan thuis worden uitgevoerd.

VERZORGING VAN OVERLEDENEN
De laatste zorg verlenen, het wassen/aankleden etc. met of zonder nabestaanden.

PACEMAKERS EN DEFIBRILLATORS
Op verzoek worden deze uitgenomen, waarna Thanatopraxie Thea Visser de zorg op zich neemt voor de correcte afvoer van deze apparaten.

AIRBRUSH
Een techniek waarbij camouflage make-up met een klein lucht pistooltje wordt verneveld, waardoor de camouflage make-up er natuurlijk uit komt te zien. Bijvoorbeeld bij een overledene met een leverziekte of andere verkleuringen zoals een blauw oog, na een val. Dan is het een vaak gebruikte methode om de overledene er weer mooi uit te laten zien.

Bovenstaande is een kort overzicht over de overledenenzorg. 
Wilt u weten wat er nog meer mogelijk is, neem dan contact met ons op
info@thanatopraxie-theavisser.nl